Brei vandaag nog deze ultieme slouchy beanie! (met gratis patroon)

Het is weer koud vandaag, zo koud zelfs dat toen ik wakker werd er een dik pak sneeuw buiten lag. Super mooi, maar voor deze kou heb je natuurlijk wel iets nodig om je warm te houden.

Ik maakte een tijd geleden een beanie die niet te dik is. Hij is ideaal bij zulk koud weer, maar ook als je haren nog niet droog zijn na het douchen ’s ochtends en de hond moet uit of de kinderen naar school, kortom; je wilt je bolletje snel warm houden, maar niet verstikkend heet.

Het garen wat ik gebruikte is heerlijk zachte wol van garnstudio; DROPS ♥ You #3 (deze is niet meer verkrijgbaar, maar Karisma is ook een fijne wol voor dit project) Ik vind het niet alleen lekker zacht garen, maar ook heel leuk vanwege de afwisseling in dikte; het geeft een speels effect in je brei- (of haak)werk.

Omdat ik zo blij ben met mijn beanie gun ik er jullie ook één. Scrol snel verder voor het gratis patroon!!

Voor je begint: Je kunt werken met een rondbreinaald of sokkennaald en dan moet je dus alle steken recht breien, behalve anders aangegeven.

Je kunt ook heen en weer breien, dan is het steeds recht aan de goede kant en averecht aan de verkeerde kant (behalve de steken volgens patroon aangegeven). Je naait dan op het einde de zijkanten aan elkaar.

 

Zet 80 steken op rondbreinaald/sokkennaald 4mm. Bij heen en weer breien zet je twee steken extra op (dit zijn de kantsteken).

Brei 2 cm boordsteek. 1 st recht, 1 st averecht.

Brei na de boordsteek 27 steken recht dan volgens patroon (zie hieronder) voor de kabel.

Blijf volgens patroon breien tot je heel het patroon gehad hebt, je werk is dan ongeveer 21 cm.

In de volgende naald steeds 2 steken samen breien. Brei drie naalden recht (averecht aan verkeerde kant). In de volgende naald steeds 2 steken samen breien. Brei weer drie naalden recht (averecht aan verkeerde kant). In de volgende naald steeds 2 steken samen breien. De draad doorhalen door de laatste (ongeveer 10) steken en zet het werk vast.

Als je heen en weer hebt gebreid laat je een lange draad over om de zijnaden aan elkaar te naaien.

Stop de draden in en je beanie is klaar!

Laat me hieronder in de reacties weten wat je van het patroon vindt en ik ben ook benieuwd naar jullie creaties!

Patroon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *