Bedank-je juf of meester

Het einde van het schooljaar is in zicht. Gelukkig kunnen we weer wat meer bij elkaar zijn en zijn er ook mogelijkheden om met collega’s op een ontspannen manier samen te komen en het schooljaar samen af te sluiten.

Voor de basisscholen was het de laatste tijd ook rommelig, aanpoten, hollen, stilstaan, frustrerend enz. en dan heb ik het nog niet eens over de impact die het op de kinderen had (en de papa’s en mama’s die thuis les moesten geven).

Gelukkig kunnen de basisscholen al weer een tijdje redelijk normaal werken en alle leerkrachten kunnen het jaar goed afsluiten met hun leerlingen; op naar de vakantie en daarna het nieuwe schooljaar!

Bij de afsluiting hoort wat mij betreft ook een bedankje voor de leerkracht. Ik vind het leuk om meer te geven dan alleen een reep chocolade. Het liefst heb ik dat de kinderen zelf iets maken voor hun juf of meester, maar dat lukt niet altijd en iets waar de juf of meester nog wat aan kan hebben is ook heel waardevol.

Ik heb een hoop idee├źn die ik al eens gemaakt heb, die voorbij komen op bijv. pinterest of die nog in mijn hoofd hangen… Maar vandaag laat ik zien hoe je iets voor je meester kunt maken (en later ook nog iets voor je juf).

Ik kocht een notitieboekje bij de hema met een kartonnen kaft (saai!). Deze personaliseerde ik met een stempel die ik eerder maakte met Gimp (gratis afbeeldingsbewerkingsprogramma). Uiteindelijk een persoonlijk notitieboekje voor de meester waar hij wellicht nog jaren mee kan doen. Het duurde even voor het eindresultaat naar wens was (zie video hieronder), maar voor de volgende keer weet ik nu wel wat het beste werkt.

https://youtu.be/F5ocv5x0-U8

Als je zelf de stempel ook wilt gebruiken download hem dan hieronder:

Vergeet niet om hem te spiegelen (in word bijvoorbeeld) voor je hem afdrukt met een laserprinter, als je hem als transfer wilt gebruiken.

Veel plezier met maken en geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.