Zeggen wat je denkt..

Het schooljaar begon goed; bij binnenkomst zagen alle collega’s een kaartje klaarliggen met daaraan een gehaakt hartje. De tekst op de kaart: “Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn” van Loesje & Xaviera (zie afbeelding).  Mijn collega Katja had dus 250 hartjes gehaakt; 3 minuten aandacht voor elke collega, wat een toewijding! De sectie levensbeschouwing had deze mooie opening met inspirerende woorden voorbereid.

In een tijd waarin veel communicatie via sociale media verloopt en men daarnaast vindt dat men het recht heeft om van alles te mogen roeptoeteren is het heel belangrijk om eens stil te staan bij een positieve benadering. Zeg eens iets aardigs, maak echt contact, geef eens een compliment of ben oprecht geïnteresseerd in de ander.

De sectie levensbeschouwing (en wellicht ook andere collega’s) willen dit motto voortzetten; “zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn”. Een heleboel collega’s zijn al geïnspireerd door de mooie woorden en de posters die al door school hangen. Er komen steeds meer posters bij en ook hangen de hartjes aan steeds meer tassen en sleutelbossen. Om het thema nog meer te verspreiden heb ik de eer gehad om een video te maken voor het haken van de hartjes.

Bekijk de video voor een stap voor stap uitleg!

Voor een geschreven versie van het patroon kun je hieronder het bestand downloaden.

Veel succes met haken! Ik ben erg benieuwd naar de resultaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *