Dikke deken CAL deel 11

Dit is deel 11 van de dikke deken CAL.
Het laatste deel voor de deken klaar is.
Uiteraard laat ik nog zien hoe je de losse draadjes wegwerkt en hoe je een mooie rand om de deken haakt. Maar nu eerst: filet haken!
Toer 1: Begin met een nieuwe kleur, haak 3 lossen en haak zo veel mogelijk stokjes de hele toer om te komen tot evenveel stokjes als voorgaande toeren (bij mij 113). Haak waar het werk wat “uitsteekt” een vaste in plaats van een stokje om het werk rechter te krijgen.
Toer 2: Haak 3 lossen, keer het werk en haak een stokje in elk van de volgende 10 steken van de vorige toer. *Haak 1 losse en haak 11 stokjes in de volgende 11 steken van de vorige toer*. Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Eindig met een stokje in de laatste steek van de vorige toer.
Toer 3: Haak drie lossen, keer het werk, *haak 9 stokjes (incl. de drie lossen van zojuist) in de volgende 9 stokjes van de vorige toer. Haak een losse, haak een stokje, haak een losse*. Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Eindig met een stokje in de laatste steek van de vorige toer.
Toer 4: Haak drie lossen, keer het werk, *haak 7 stokjes (incl. de drie lossen van zojuist) in de volgende 7 stokjes van de vorige toer. Haak een losse, haak 3 stokjes, haak een losse*. Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Eindig met een stokje in de laatste steek van de vorige toer.
Toer 5 t/m 8: Haak steeds zoals hiervoor aangegeven, maar minder steeds het aantal stokjes in het begin met 2 en het aantal stokjes tossen de lossen in meerder je met 2 (er ontstaat zigzag van “gaatjes” in het werk).
Toer 9: Haak verder zoals hierboven, maar begin nu met toer 6 zodat het een ruit wordt.
of
Toer 9:
Haak een stokje in elke steek van de vorige toer.

Kijk zelf even of je nog genoeg garen hebt en wat je mooi vindt. Ik heb toer 9 alleen stokjes gehaakt en ben daarna gestopt.

Ik heb gehaakt:
een toer met: creme 0100
drie toeren met: lichtgroen 7120
twee toeren met: roze/paars 3410
twee toeren met: donkerpaars 4301
een toer met: blauw 6295

Bekijk ook mijn video met de volledige uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *