Dikke deken CAL deel 10

Dit is deel 10 van de dikke deken CAL.

Het is een patroon dat ik vond op pinterest (zie afbeelding hieronder). Het is niet makkelijk, maar met wat uitleg vast wel te doen. Ik vond het mooi om met 1 kleur te haken en had nog voldoende van de kleur blauw 6295, maar verschillende kleuren kun je natuurlijk ook gebruiken.

Toer 1: Begin met een nieuwe kleur, haak 5 lossen, keer het werk en haak een vaste in de derde steek van de vorige toer. *Haak 5 lossen en haak een vaste in de vijfde steek*. Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Eindig met twee lossen en vervolgens een stokje in de laatste steek van de vorige toer.
Toer 2: Haak vier lossen, keer het werk, haak 3 stokjes in de 3 lossen van de vorige toer. *Haak 2 lossen, een vaste in de middelste steek van het 5-lossen-boogje van de vorige toer, haak 2 lossen, haak 3 stokjes in de eerste 3 lossen van het volgende 5-lossen-boogje van de vorige toer, haak 2 lossen, haak 3 stokjes in de volgende 2/3 lossen van het 5-lossen-boogje*. Herhaal dit tot het einde van de toer en sluit af met een losse en een stokje in de 3e losse van de vorige toer.
Toer 3: Haak 4 lossen. *Haak 3 stokjes in de 3 stokjes van de vorige toer. Haak 3 stokjes in de volgende 3 stokjes van de vorige toer. haak 3 lossen, haak een vaste om de 2 lossen van de vorige toer, haak 3 lossen*. Herhaal van *-* tot het einde van de toer en sluit af met een vaste in de derde losse van de vorige toer.
Toer 1.2: Haak 5 lossen. Keer het werk en *haak een vaste in het eerste stokje van de vorige toer. Haak 5 lossen, haak een vaste in het zesde stokje, haak 5 lossen*. Herhaal van *-* tot het einde van de toer en sluit af na een vaste met twee lossen en een stokje in de eerste losse van de vorige toer.

Haak zo verder tot je drie keer toer 1 t/m 3 gehaakt hebt.

Bekijk ook mijn video met de volledige uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *