Dikke deken CAL deel 6

Dit is deel 6 van de dikke deken CAL.

In dit deel de uitleg van een super mooie steek! de Stersteek!

Toer 1: Pak een nieuwe kleur. Haak 3 lossen, keer het werk en haal een steek op in de steek naast de naald, de volgende steek, de laatste steek van de vorige toer, de steek daarnaast en de steek daarnaast. Je hebt nu 6 lussen op je naald. Maak een omslag en haal door alle 6 de lussen. Maak nu een halve vaste.
*Haal nu een steek op in de halve vaste (“het oog”), haal een steek op door de voorste lus van de laatste ophaal van het vorige groepje van 6, haal nu een steek op in de steek daaronder (de steek van de vorige toer waar je in het vorige groepje als laatste hebt opgehaald), haal nu een steek op in de steek daarnaast (van de vorige toer), haal daarnaast een steek op. Je hebt nu 6 lussen op je naald. Maak een omslag en haal door alle 6 de lussen. Haak een halve vaste*.
Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Haak aan het einde een stokje in de laatste lus van de vorige toer.
Toer 2: Haak drie lossen, keer het werk, *haak twee halve stokjes in het oog van het 6-lussen groepje*. herhaal van *-* tot het einde van de toer. Sluit aan het einde af met een half stokje in de laatste lus van de vorige toer.

stersteekrand

Herhaal toer 1 en 2 nog 3 keer. Wissel om de twee toeren van kleur. (of wat je zelf mooi vindt natuurlijk).

Ik heb gehaakt:
twee toeren met: blauwpaars 6343
twee toeren met: lichtblauw 8112
twee toeren met: grijs 9015
twee toeren met: donkergrijs 0519

Succes met haken en tot snel!!
Bekijk ook mijn video met de volledige uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *