Dikke deken CAL deel 5

Dit is deel 5 van de dikke deken CAL. Aanhaken kan altijd nog…
Elke zondag een nieuw deel tot de deken klaar is.

Deze keer houden we het rustig, waarschijnlijk is deze steek bij iedereen wel bekend.
Toer 1: Pak een nieuwe kleur. Haak 3 lossen (eerste stokje), haak een stokje in dezelfde steek. *sla twee steken over en haak 3 stokjes in de derde steek*. Herhaal *-* tot het einde van de toer. Zorg aan het einde van de toer dat je goed uitkomt en in totaal evenveel stokjes hebt gehaakt als het aantal steken van de toer ervoor.
Toer 2: Haak drie lossen, keer het werk, *haak drie stokjes tussen de stokjesgroepen van de vorige toer. Haak om de steken heen (en er dus niet in)*. Herhaal van *-* tot het einde van de toer. Zorg er weer voor dat je goed uitkomt met het aantal steken.
Toer 3: Pak een nieuwe kleur. Herhaal toer 2, maar start met evenveel stokjes aan het begin als bij toer 1, zo eindig je ook. (als je zo steeds naar je vorige toeren kijkt weet je precies met hoeveel stokjes je moet starten en moet eindigen en hoef je niet steeds te tellen/te rekenen)

Herhaal toer 2 nog 8 keer. Wissel om de twee toeren van kleur. (of wat je zelf mooi vindt natuurlijk). De laatste kleur heb ik drie toeren gebruikt.

de1f2b6e-33b8-407a-84a6-2f64baf82dc4

Ik heb gehaakt:
twee toeren met: blauw 6295
twee toeren met: creme 0100
twee toeren met: donkergrijs 0519
twee toeren met: roze/paars 3410
drie toeren met: grijs 9015

Succes met haken en tot snel!!
Bekijk ook mijn video met de volledige uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *