Omslagdoek voor de bruiloft

De bruiloft was fantastisch!

bruidspaar

Voor de zekerheid had ik een omslagdoek gebreid voor als het koud zou zijn… gelukkig hadden we prachtig weer en heb ik de omslagdoek alleen voor het maken van de foto’s om gehad. Ook wel een beetje jammer, want de gasten hebben hem niet eens gezien 😀

Mijn man (dat klinkt leuk 🙂 ) mocht hem voor de bruiloft ook niet zien, dus heb ik hem steeds als hij even weg was of naar zijn werk was en ik thuis zitten breien. Omslagdoek klinkt eigenlijk een beetje denigrerend…, maar een stola is het eigenlijk ook weer niet.

Het patroon kwam van http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5148&cid=7

Ik wilde graag hartjes erin breien en heb het patroon in het origineel vervangen door mijn hartjespatroon.

hartjespatroon

Volgens het patroon en het garen moest ik met een heel dunne naald breien en daar had ik geen zin in (schiet niet op), toen heb ik een dikkere naald gebruikt. Achteraf was het werk hierdoor wat te groot geworden en sloeg het ook nergens op, want het aantal steken volgens patroon wordt er niet minder van… (#fail)

Ik vond hem dus iets te groot en toen heb ik hem nog even in de wasmachine gewassen en op een droogrek te drogen gelegd, toen was hij meer naar wens en ook iets minder pluizig.

het garen dat ik heb gebruikt is “DROPS Kid-Silk” kleur 01 naturel.

omslagdoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *