Sloffen voor Ma

Ik was laatst weer bij mijn moeder en ik vond toch echt dat ze wel toe was aan nieuwe pantoffels.
Ik stelde voor om de sloffen die ik zelf heb ook voor haar te maken, maar dan niet “fluffy”, maar zoals het hoort.
Voor ik op pad ging voor garen, liet ik haar eerst een aantal kleuren kiezen die ze wel mooi zou vinden. En uiteindelijk was er voldoende paars in de winkel aanwezig. Het is een beetje een mix-kleur met roze, blauw en paars er doorheen.
Op de foto’s kun je zien hoe het proces van het breien verloopt van bijna niets tot een enkel, hiel en tot slot de teen. Daarna moet de slof aan de onderkant en achterkant aan elkaar genaaid worden. Tot slot heb ik de sloffen op een bontwas programma in de wasmachine gedaan met groene zeep. Ik heb voor de zekerheid boterhamzakjes met een steekmarkeerder aan de binnenkant van de sloffen vastgemaakt, zodat de ruimte voor de voeten niet aan elkaar vilt.

Hopelijk zitten ze lekker en heeft mijn moeder er nog veel plezier van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *