Alle berichten van Petra

Zeggen wat je denkt..

Het schooljaar begon goed; bij binnenkomst zagen alle collega’s een kaartje klaarliggen met daaraan een gehaakt hartje. De tekst op de kaart: “Zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn” van Loesje & Xaviera (zie afbeelding).  Mijn collega Katja had dus 250 hartjes gehaakt; 3 minuten aandacht voor elke collega, wat een toewijding! De sectie levensbeschouwing had deze mooie opening met inspirerende woorden voorbereid.

In een tijd waarin veel communicatie via sociale media verloopt en men daarnaast vindt dat men het recht heeft om van alles te mogen roeptoeteren is het heel belangrijk om eens stil te staan bij een positieve benadering. Zeg eens iets aardigs, maak echt contact, geef eens een compliment of ben oprecht geïnteresseerd in de ander.

De sectie levensbeschouwing (en wellicht ook andere collega’s) willen dit motto voortzetten; “zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn”. Een heleboel collega’s zijn al geïnspireerd door de mooie woorden en de posters die al door school hangen. Er komen steeds meer posters bij en ook hangen de hartjes aan steeds meer tassen en sleutelbossen. Om het thema nog meer te verspreiden heb ik de eer gehad om een video te maken voor het haken van de hartjes.

Bekijk de video voor een stap voor stap uitleg!

Voor een geschreven versie van het patroon kun je hieronder het bestand downloaden.

Veel succes met haken! Ik ben erg benieuwd naar de resultaten!

Portemonneetje van SnapPap met KAMsnaps

Vandaag een youtube filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe je een portemonneetje maakt met SnapPap.

SnapPap is een soort papier met het uiterlijk van stug leer. Je kunt het zelfs wassen!! Het leek me leuk om er een klein portemonneetje mee te maken om geld of een cadeaukaart in te doen voor een verjaardag.

In de video laat ik zien hoe je eerst het sjabloon knipt uit SnapPap, daarna zet je er KAMsnaps op (de leuke gekleurde drukkertjes) en vervolgens laat ik zien hoe je de zijkant dichtstikt. Het sjabloon kun je hieronder downloaden om je eigen portemonneetje te maken! Veel succes!

Aan het einde van de video bedankt ik mijn abonnees met een giveaway… 

… wil je ook kans maken op de spulletjes op de (rechter) foto hierboven?… 

  • Like de video
  • zorg dat je abonnee bent
  • geef in een reactie onder de video aan waarvan jij nog graag een video wilt zien van mij! 

(Je kunt ook meedoen via instagram) actie loopt tot eind aug 2018